Algemeen

De Naam

De Eerste ‘s-Gravenhaagse Accordeonvereniging Haganum is opgericht op 13 april 1907. Vaak wordt er gevraagd waar de naam Haganum vandaan komt. Het antwoord is simpel: dat is de “Latijnse” benaming voor Den Haag.

De Ensembles

Accordeonvereniging Haganum heeft twee ensembles, te weten het Groot Ensemble en het Klein Ensemble. Het Groot Ensemble staat onder leiding van Wendy Camfferman, het Klein Ensemble staat onder leiding van Jan Hubert Janssens.

Het Klein Ensemble gaan in principe één maal in de drie jaar op concours. Elk jaar wordt een aantal optredens in verzorgings- en verpleeghuizen verzorgd. Soms worden concerten in eigen beheer georganiseerd. Uiteraard speelt de vereniging jaarlijks op het evenement dat wordt georganiseerd in het kader van de gemeentelijke subsidie. Sinds 2008 is dat het Haags Notuh Festival.

Kennismaken

Haganum is een kleine en gezellige vereniging. Iedereen die belangstelling heeft om bij ons te komen spelen is van harte welkom om tijdens de repetities van onze ensembles vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Haganum repeteert elke woensdagavond, behalve in de schoolvakanties.

De repetitieruimte van Haganum is in de Bergkerk, Daal en Bergselaan 50 te Den Haag.

Wil je komen luisteren, bel dan even met Wendy Camfferman, secretaris van de vereniging, tel. 06-2187 3637. Spontaan langskomen mag ook, maar misschien sta je dan voor een dichte deur. Wil je eerst wat meer over ons weten? Ook dan kun je bellen met Wendy Camfferman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *